Ovnbagt kyllingefilet

2017-11-06

Denne lækre opskrift på ovnbagt kyllingefilet tager næsten kun den tid at lave, som det tager at bage retten i ovnen. Den er særdeles let at lave, men smager ikke desto mindre rigtig godt.

Ligger man ikke inde med Emmentaler ost, kan man også bruge andre ostetyper. Friske krydderurter kan også erstattes af tørrede, men jeg vil dog til enhver tid foretrække at bruge de friske! Server eventuelt med friske grønne asparges som vist på billedet.

Ingredienser

4 stk Kyllingebrystfileter
4 skv Emmentaler
2 dl Madlavningsfløde
1⁄2 dl Hvidvin
1 bundt Blandede, friske krydderurter (fx basilikum, persille, rosmarin, timian)
2 spsk Rasp
4 tsk Smeltet smør (vagfrit)
Salt og peber (efter smag)

Fremgangsmåde

1. Læg kyllingen i et let smurt ovnfast fad. Læg en skive ost over hver kyllingefilet og drys med rasp.

2. Tilsæt fløde og hvidvin.

3. Drys med friske krydderurter, salt og peber og strint det smeltede smør (valgfrit) over såvel kylling som sauce.

4. Bag retten i ovnen ved 180 ºC i ca. 30 – 40 minutter alt afhængig af kyllingefileternes tykkelse. Husk at kyllingekød altid skal være gennemstegt!

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *