Ostekage med jordbær

2017-11-08

Ostekage, eller cheesecake som kagetypen også hedder på godt dansk, er en frisk og cremet kage, der er rigtig lækker som dessert. Denne opskrift, der indeholder frosne jordbær, er både let at lave og utrolig velsmagende, ligesom den er populær hos både unge og gamle!

En ostekage rækker til ca. 12 personer.

Ingredienser

100 g Digestive (knust)
50 g Sukker
75 g Smør (smeltet)
500 g Frosne, optøede jordbør
1 spsk Majsstivelse
600 g Flødeost (fx Philadelphia )
4 dl Mælk
1⁄2 dl Citronsaft
3 Æg
1 spsk Vand

Fremgangsmåde

1. Knus Digestive kiksene og bland dem sammen med sukker og smeltet smør. Pres blandingen ud på bunden af en medium stor springform og sæt den i køleskabet i ca. 30 minutter.

2. Blend jordbær og majsstivelse til blandingen har en helt glat konsistens. Hæld den i en gryde og bring det i kog. Kog under omrøring i 2 minutter. Tag 1 dl af jordbærsovsen fra og stil den til side i køleskabet. Dæk den resterende del af jordbærsovsen til og sæt den ligeledes til side i køleskabet til servering.

3. i en skål piskes flødeosten indtil den er let og luftig. Tilsæt gradvist mælk og citronsaft og bland godt.

4. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring.

5. Hæld halvdelen af flødeosteblandingen og kiksedejen. Fordel halvdelen af den jordbærsovs, der ikke skal bruges til servering og osteblandingen vha. halve teskefulde der fordeles med løs hånd!

6. Gør det samme med den anden halvdel af flødeosteblandingen og den tilsidesatte jordbærsovs. Slut af med at “ridse” i toppen af ostekagen med en kniv for at skabe et flot mønster som vist på billedet ovenfor.

7. Bag kagen ved 150 °C i 45-50 minutter. Tag den færdigbagte kage ud af ovnen og lad den køle af i ca. 10 minutter. Skær omhyggeligt rundt om kanten med en kniv og lad kagen afkøle endnu 1 time, før den sættes i køleskabet natten over.

8. Fjern siden af springformen og server ostekagen med den afkølede jordbærsauce.

Noter

Er det sæson, kan ostekagen med fordel pyntes med friske jordbær!

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *