Nem hjemmelavet is

2017-11-07

Denne opskrift giver en dejlig cremet hjemmelavet is – og så er den oven i købet nem at lave! Opskriften er en god grundopskrift på vaniljeflødeis, som vi kender som “gammeldags is”. Isen samger dejligt, som den er, men du kan nemt tilsætte flere ingredienser, som f.eks. chokolade og marcipan, eller farve, hvis isen skal have en festlig kulør.

Ingredienser

1 l Fløde (9 %)
1 Vaniljestang
125 g Sukker
8 Pasteuriserede æggeblommer

Fremgangsmåde

1. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af den.

2. Hæld fløde og sukker i en tykbundet gryde sammen med vaniljekornene.

3. Rør massen rundt og varm gryden op, til massen er lige under kogepunktet. Det er vigtigt at den ikke koger.

4. Slå æggeblommerne ud i en skål og rør dem sammen.

5. Tag 1 dl. varm fløde og hæld den over i skålen med æg.

6. Pisk æggemassen sammen i ca. 30 sekunder.

7. Hæld blandingen over i gryden.

8. Pisk massen i gryden sammen.

9. Hæld massen over i en bageform i metal på 1 liter og dæk den til med alufolie.

10. Lad den afkøle i køleskabet til massen er helt kold.

11. Sæt herefter formen i fryseren og rør i den med interval på 20 min.

12. Isen er færdig, når den ikke kan røres mere.

Noter

For at speede processen med afkøling op, kan isens beholder stilles i et koldt vandbad inden den kommes i fryseren.

Du kan smagsvariere isen efter behag i punkt 8. Prøv f.eks. at tilsætte hakket chokolade, slik, karamel, bær eller marcipan.

Du kan tilsætte pastafarve i isen, hvis den skal have lidt kulør. På den måde kan du lave lag og flotte mønstre.

Bedømmelse

(1 / 5)

1 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *