Mississippi Mud Pie

2017-11-10

Mississippi Mud Pie er en amerikansk sydstatskage, som er en ægte chokoladebombe. Den er bygget op i lag, og den består af en intens bund af chokoladebrownie, smeltede skumfiduser og chokoladecreme på toppen, som i denne opskrift har fået et lækkert touch af kaffe til at afrunde smagen. Kagen har opnået kultstatus hos chokoladeelskere, og det er ganske fortjent!

Ingredienser

250 g Smør (saltet)
175 g Sukker
2 Æg
100 g Hvedemel
3 tsk Kakaopulver
1⁄2 Vaniljestang (kornene)
1 knsp Salt (fint)
200 g Chokolade (mørk)
125 g Skumfiduser
110 g Flormelis
2 spsk Kakao
40 g Pecannødder (hakkede)
1 spsk Kaffe (stærk)
1 dl Piskefløde

Fremgangsmåde

1. Start med at lave bunden. Forvarm din ovn på 175 grader varmluft.

2. Pisk 125 g. blødt saltet smør og sukker i en skål til du har en ensartet masse.

3. Pisk de to æg i et af gangen, og pisk videre til sukkeret er opløst.

4. Skrab kornene ud af en halv vaniljestang og tilsæt dem i massen.

5. Tilsæt hvedemel, salt og kakaopulver i massen og pisk forsigtigt.

6. Hak 150 g. god mørk chokolade og tilsæt den i skålen.

7. Smør en springform (ø 20 cm.) med fedtstof.

8. Hæld dejen i bageformen og bag bunden i ca. 25 min. midt i ovnen.

9. Tag dejen ud. Det er meningen, at bunden endnu ikke skal være helt færdigbagt, da den skal være blød. Derfor skal der stadig hænge lidt dej fast, hvis du stikker i dejen med en gaffel.

10. Dæk kagebunden til med skumfiduser i springformen.

11. Sæt kagen i ovnen igen og bag videre indtil skumfiduserne er smeltede og brune i overfladen. Dette tager ca. 4 min. afhængig af din ovn, men det er vigtigt at være opmærksom på at de ikke bliver sorte.

12. Når skumfiduserne har fået farve tages kagen ud og afkøles helt af. Dette tager ca. 3 timer i køleskab, men gerne længere tid.

13. Gå i mellemtiden i gang med at lave chokoladecremen, som skal på toppen af kagen. Pisk 125 g. smør, kakao og flormelis i en skål.

14. Smelt 50 g. god mørk chokolade over vandbad og tilsæt den i skålen.

15. Hak pecannødderne groft og tilsæt også dem i skålen.

16. Tilsæt den stærke kaffe i skålen og rør rundt.

17. Tilsæt piskefløde lidt efter lidt imens du rører rundt i skålen.

18. Når du har en ensartet chokolademasse er den klar til at blive smurt på den afkølede kage. Smør chokoladecremen på toppen og gerne ned af siderne.

19. Server og nyd kagen som den er!

Noter

Kagen kan opbevares på køl, men tag den gerne ud ca. 1 time før servering, så chokoladecremen kan nå at blive blød inden servering.

Du kan både bruge store og små skumfiduser i kagen.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Popcakes guide

  • Billede af cupcake med smørcreme

    Opskrift på smørcreme

  • Nem pandekage opskrift

  • “Frixuelos” – Spanske pandekager

  • Om fredagspandekagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *