Madeleine kager
2017-11-07Madeleine kagen er en lille, delikat, luftig kage, som egner sig godt som en let dessert eller til eftermiddagste eller kaffe. Kagen stammer oprindeligt fra Frankrig, og den er en feminim sag, da den smager dejligt af vanilje og er formet som en muslingeskal. Prøv den som en ekstra god treat til eftermiddagshyggen.
Ingredienser
125 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
4 Æg
1 Vaniljestang (kornene)
125 g Sukker
1 Økologisk usprøjtet citron (revet citronskal)
125 g Smør (flydende)
Flormelis (sigtet til pynt)
Fremgangsmåde
1. Sigt hvedemel og bagepulver i en skål.
2. Lav en æggesnaps i en anden skål af pisket æg, kornene fra en vaniljestang og sukker.
3. Tilsæt revet citronskal i skålen.
4. Vend forsigtigt melblandingen i æggesnapsen af flere omgange.
5. Tilsæt og vend flydende smør i dejen.
6. Lad dejen hvile køligt i ca. 20 min. til den er mere fast.
7. Forvarm din ovn på 230 grader.
8. Smør din Madeleine forme med lidt fedtstof og drys dem med mel.
9. Hæld dejen i formene til de er fyldt 2/3 op.
10. Bag Madeleine kagerne i 5 min. og skru temperaturen ned til 200 gr.
11. Bag videre i ca. 6 min. til kagerne er gyldne på toppen.
12. Tag kagerne ud og afkøl dem på en bagerist.
13. Når de er afkølede drysses de med sigtet flormelis.
14. Nyd kagerne til en god kop kaffe eller te.
Noter
Madeleine kagerne kan også tilsmages med appelsinskal, rosenvand eller appelsinblomstvand.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift