Lørdagskylling

2017-11-06

En af de mest klassiske danske retter med kylling. En lørdagskylling kan typisk findes i supermarkedets fryseafdeling, hvilket også kan være et fornuftigt (desperat?) alternativ i en meget snæver vending. Jeg foretrækker dog at anvende en frisk kylling af en fornuftig kvalitet, selvom det kræver en anelse mere arbejde. Til gengæld smager den bedre og har sandsynligvis også haft et bedre liv.

Denne ret anbefales sammen med hasselbackkartofler og blandet salat. Du kan se den originale opskrift på hasselbackkartofler her: Hasselback kartofler.

Ingredienser

1 Kylling
1 tsk Salt
2 tsk Paprika
1 fed Hvidløg (meget finthakket)

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200°C.

2. Rens kyllingen og del den i 6 stykker.

3. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og dæk bunden med vand.

4. Bland salt, paprika og finthakket hvidløg og drys det over kyllingen.

5. Sæt kyllingen i ovnen. Den skal have ca. 1 time.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *