Lentejas con Chorizo – ”linser med chorizo”
2017-11-06- Køkkentype:Spanien
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
Indrømmet: Denne ret, der anvender den populære spanske paprikakrydrede pølse Chorizo, er ikke fotogen! Her er tale om en solid og velsmagende simreret, der sagtens kan udgøre et hovedmåltid i sig selv.
Denne ret skal forberedes dagen før, da linserne skal ligge i blød natten over.
Ingredienser
1⁄2 kg Spanske grønne linser
1 Tynd chorizo
1 Blodpølse (valgfri)
1 Løg
1 fed Hvidløg
1 Laurbærblad
1 tsk Olivenolie
1 drys Salt (efter smag)
2 Mellemstore kartofler
2 Gulerødder (valgfri)
Fremgangsmåde
1. Læg linserne i blød natten over
2. I en stor gryde tilsættes linser, chorizo, blodpølse (valgfri), hvidløg, laurbærblad og groft hakkede løg.
3. Dæk med vand og tilsæt salt og olivenolie.
4. Bring blandingen i kog og lad det simre i ca. 45 minutter.
5. Tilsæt groftskårede kartofler og gulerødder (valgfri) og kog i yderligere 20 minutter.
Bedømmelse
(3 / 5)
2 har bedømt denne opskrift