Læs vores test af HelloFresh

Lasagne

2017-11-08

Lasagne er en af de mest klassiske retter fra italienske køkken overhovedet. Retten, der er kendt og elsket over det meste af verden hos både store og små, er ikke svær at lave. Man skal dog indstille sig på at bruge lidt tid i køkkenet, da der er mange forskellige ting, som skal tilberedes, når man laver en lasagne fra bunden.

Vi er så glade for lasagne at vi er ved at bygge en søsterside dedikeret til opskrifter på denne ret! Du finder den her: Lasagne opskrifter.

Ingredienser

400 g Oksefars
2 løg (hakket)
2 fed Hvidløg (finthakket)
1 Gulerod (finthakket)
1 Stilk bladselleri (finthakket)
2 dåse Hakkede, flåede tomater
1 dåse Tomatkoncentrat
1 glas Rødvin
1 Oksebouillon terning
1 drys Salt og friskkværnet peber
1 hndf Basilikumblade (hakket)
25 g Smør
2 1⁄2 spsk Hvedemel
5 dl Mælk
1 drys Revet muskatnød, salt og peber (efter smag)
250 g Lasagneplader
150 g Friskrevet parmesan
Smørklatter

Fremgangsmåde

1. Opvarm lidt fedtstof (fx olivenolie) på en pande og svits løg og hvidløg. Tilsæt gulerod og bladselleri og lad det simre et par minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt kødet og brun det grundigt.

2. Hæld tomat og tomatkoncentrat i gryden og tilsæt derefter rødvin og bouillon. Rør rundt og lad saucen simre under låg ca. 30 minutter. Justér eventuelt saucen med lidt vand, hvis den bliver for tyk.

3. I mellemtiden laves bechamelsaucen. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt og kog saucen igennem i ca. 5 minutter under omrøring. Smag til med muskat, salt og peber.

4. Smag kødsaucen til med salt og peber og tilsæt basilikum.

5. Byg en lasagne ved skiftevis at lægge et laf af pastaplader, bechamelsauce, kødsauce og revet parmesan i et smurt ovnfast fad. Det øverste lag skal være bechamelsauce og ost. Læg et par smørklatter ovenpå.

6. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til overfladen er gylden.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *