Langtidshævede grovboller

2017-11-09

Langtidshævede grovboller skal koldhæve natten over i køleskabet. Så hvis du starter med at lave disse boller om aftenen kan du have friskbagte boller på 10 minutter som du kan bruge til morgenmaden og madpakken. God fornøjelse!
Tidsangivelsen nedenfor er naturligvis eksklusiv hævetid.

Ingredienser

5 dl Lunkent vand
25 g Gær
5 dl Grahamsmel
6 dl Hvedemel
3 spsk Olie
1 tsk Salt

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i det lunkne vand. Bland alle ingredienser bortset fra salt og ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter. Tilsæt salt og alt i yderligere 5 minutter. Lad dejen hvile et kvarters tid.
2. Tag dejen ud af skålen og ælt den igennem på et meldrysset bord. Del den i 18 ligestore stykker og rul dem til boller. Tryk bollerne flade og placér dem på en bageplade dækket med bagepapir.
3. Dæk bollerne med et stykke plastfilm og stil dem i køleskabet natten over.
4. Forvarm en ovn til 250 grader. Tag bollerne ud af køleskabet et par minutter før de skal bages. Du kan eventuelt pensle dem med kærnemælk eller et letpisket æg, hvis du ønsker en pænere skorpe. Stil de langtidshævede grovboller i ovnen i 10-12 minutter eller til skorpen er gylden.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *