Kylling i karry med kokosmælk

2017-11-06

Kylling i karry med et twist. Kokosmælk, chili, kanel og koriander er komponenter, der passer rigtig godt i en kylling og karry ret, fordi det tilfører retten flere eksotiske smagsvariationer.

Det søde fra kokosen og kanelen sættes i spil med de stærke smagsindtryk fra chili og koriander, og det friske og syrlige fra citronen. Denne opskrift er for de, der godt kan lide retten lidt ekstra stærk, men man kan også lave den i mildere udgaver, hvor man ikke bruger chili, ingefær og koriander.

Ingredienser

2 Løg (hakket)
1 tsk Ingefær (finthakket)
4 Hvidløgsfed (finthakket)
2 spsk Tomatpuré
2 spsk Karrypulver
1 Kanelstang
1 Røde chilier (tørrede)
1 ds Kokosmælk (1 stor eller 2 små dåser usødet kokos)
2 dl Kyllingefond
4 Tomater (hakkede)
6 Kyllingebryster (fri for ben og skind, skåret i strimler)
1⁄4 dl Frisk korinder
1 Citron (saften herfra)
3 spsk Olie
Salt og Peber (friskkværnet)
Mintblade eller koriander (til at toppe retten med)

Fremgangsmåde

1. Steg for lav varme løg, hvidløg og ingefær i olien til løgene er gyldne og bløde.

2. Tilsæt derefter tomatpuréen, karry, kanelstangen og chilierne og vend det godt rundt. Smag til med salt og peber og hæld bagefter kokosmælken og kyllingefonden i, mens det bringes op at koge. Lad det simre i ca. 20 min. eller til det er blevet tykkere.

3. Tomater, kyllingestykker, koriander og halvdelen af citronsaften tilsættes, og det holdes stadig i kog, så kyllingen kan blive gennemstegt. Lad det koge i 10-15 min.

4. Smag retten til med resten af citronsaften, salt og peber, pynt med mynte og koriander og server den varm.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 2
Bedøm denne opskrift

2 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *