Klassisk pizzadej

2017-08-23
  • Til: 2 pizzaer
  • Tilberedningstid: 1:30 timer

Denne opskrift på klassisk pizzadej stammer naturligvis fra pizzaens moderland, Italien – eller nærmere bestemt Sicilien. Sicilianerne er verdenskendte for deres fremragende pizzaer og med denne opskrift har du mulighed for at gøre dem kunsten efter.

Klassisk pizzadej skal hæve til dobbelt størrelse før den er klar til brug. Man skal derfor påregne en del tid til hævning.

Ingredienser

  • 3 dl Lunkent vand
  • 25 g Gær
  • 8 dl Mel
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Sukker

Fremgangsmåde

Trin 1

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olivenolie.

Trin 2

Bland salt, sukker og mel og rør cirka 3/4 af melblandingen ud i gærblandingen og spred resten af melet på en ren overflade.

Trin 3

Tag dejen ud af skålen og ælt den grundigt sammen med resten af melet til du har en fin og glat pizzadej.

Trin 4

Læg dejen i en skål smurt med olivenolie, dæk skålen med et rent viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.

Trin 5

Forvarm ovnen til 220 °C. Har du en pizza bagesten skal den opvarmes i ovnen.

Trin 6

Form dejen til pizzaer og tilføj dine favorit toppings. Pensel kanterne med olivenolie.

Trin 7

Bag pizzaerne i ovnen i cirka 15 minutter eller indtil kanterne er gyldenbrune.

Bedømmelse

(4.3 / 5)

4.3 5 30
Bedøm denne opskrift

30 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *