Kinesisk kylling i karry – Chow Mein

2017-11-06

Denne udgave af en kinesisk opskrift på kylling i karry hedder også Chicken Chow Mein. Den er lavet med nudler, hvilket mein betyder, og nudler er en essentiel ingrediens i det kinesiske køkken.

Chow mein er af de kinesiske retter, der har vundet indpas hele verden over, og den spises i mange lande i forskellige variationer. Hovedingredienserne alle steder er kyllingen, nudlerne, karryen og mange slags grøntsager. Det er grøntsagerne, der oftest tilpasses efter ønske.

Det er en ret, der tilberedes i en wok, hvor komponenterne sammensættes og giver en fyldig smag med alle aromaerne til hele retten.

Ingredienser

250 g Selleri (hakket)
1 Grøn peber (skåret i strimler)
1⁄4 ml Hvedemel
3 spsk Soya sauce
500 g Bønnespirer
2 spsk Pimento peberfrugt (hakket)
120 g Løg (hakket)
100 g Smør (smeltet)
250 ml Mælk
1 ds Vandkastanjer
1 Kylling (uden skind, skåret i gode stykker)
1 spsk Karrypulver
500 g Kinesiske nudler

Fremgangsmåde

1. Sauter selleri, løg og peberfrugt i en pande i lidt af smørret.

2. Steg kyllingestykkerne for medium varme, så de bliver gyldenbrune.

3. Kog vand til nudlerne og kom dem i, så de er klar med resten af maden.

4. Bland resten af smørret med mel og karry i en wokgryde over lav varme til det er blødt og let boblende. Tilføj derefter mælken under konstant omrøring til det er tyknet.

5. Kom soya saucen i med bønnespirerne, vandkastanjerne og pimentoen og rør godt rundt.

6. De sauterede grøntsager og kyllingen blandes godt med resten og vendes med nudlerne i wokgryden, inden retten serveres.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *