Kandiseret timian og citronflødeis
2017-11-10Så fik jeg pludselig lyst til at være kreativ og lave noget lidt anderledes og overraskende pandekagefyld. Jeg smagte engang en timianis i Sydfrankrig, og selv om det var en meget uvant smag, så var det virkelig lækkert, så derfor ville jeg prøve at eksperimentere lidt med det. Hvorfor det lige blev kandiseret timian, ved jeg ikke. Det var bare en spontan idé.
Som altid brugte jeg denne opskrift til pandekagedejen.
Ingredienser
1 kop Sukker
Et par friske timianblade
1 l Vaniljeis
1 Citron (saften herfra, efter smag)
Fremgangsmåde
Jeg smeltede en kop sukker på en pande indtil det blev gyldent og flydende. Så tog jeg enkelte friske blade fra en bredbladet timian, smed dem på panden, vendte dem i sukkeret og lagde dem på et stykke bagepapir til afkøling. Jeg brugte et par spisepinde, og det var nogenlunde let at håndtere.
Timianen fandt jeg hos min lokale grønthandler, men jeg tænker at man sagtens kan bruge almindelig timian også. Så ville jeg nok bare tage små grene i stedet for enkelte blade. Det tror jeg måske vil se endnu flottere ud.
Citronflødeisen lavede jeg på samme måde som jeg tidligere har lavet æbleis. Jeg lod en vaniljeis tø op til den kunne røres til softice, så rørte jeg saften fra en citron i og stillede herefter isen tilbage i fryseren. Det er helt op til den enkelte hvor meget citron der skal i. Jeg brugte en hel citron til en liter is og synes det var meget passende, men smag selv på det når du blander saften i.
Det færdige resultat var både flot, anderledes og meget velsmagende.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift