Kage med gulerod og appelsin
2017-09-14- Ret:Bagværk, Søde sager
- Sværhedsgrad:Over middel
-
Føj til favoritter
- Til: 1 kage
- Tilberedningstid: 1:30 timer
Denne kages hovedbestanddele er gulerødder og pekannødder og der er således tale om en vitaminbombe af rang! Den er frisk og krydret i smagen uden andre sødestoffer en tørret frugt og appelsinsaft. Der er med andre ord tale om et “must” for kageelskere, der ikke ønsker at gå på kompromis med sundheden.
Specialudstyr: Dehydrator (ikke obligatorisk)
Ingredienser
7 dl Gulerod (fintrevet)
1⁄2 dl Rosiner (groft hakkede)
1 tsk Stødt muskatnød
2 1⁄2 dl Dadler
1 dl Appelsinjuice (friskpresset)
5 dl Pekannødder (malet i en blender)
1⁄2 tsk Stødt kanel
1⁄2 tsk Stødt ingefær
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Appelsinskal
1 dl Kokosmel
Fremgangsmåde
1. Blend dadler og appelsinjuice til en fin pasta.
2. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland grundigt i en stor skål.
3. Tryk dejen ud til én stor kage eller små firkantede portionskager af passende størrelse og placer den/dem på et dehydrator ark og dehydrer ved 42°C i ca. 10 timer. Hvis du ikke har en dehydrator kan du i stedet stille kagen i køleskabet i et par timer. Dehydrering giver dog det bedste resultat!
4. Når kagen er færdig kan man pynte den med en glasur bestående af følgende ingredienser:
- 3 dl cashewnødder
- 1 dl vand
- 2 spsk agave nektar
- 3 spsk kokosolie
- Vaniliefrø fra 1 stang vanilje
- 1 knivspids salt
5. Blend alle ingredienser til glasuren til blandingen er fin og glat. Stil glasuren i køleskabet for at opnå en tykkere konsistens og fordel det på kagen umiddelbart før servering.
6. Pynt med lidt revet muskatnød.
Bedømmelse
(3.5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift