Italiensk tomatsalat

2017-11-08

Tomatsalat med mozzarella og basilikum er en helt klassisk salt fra Italien, som vi danskere for alvor har taget til os. Kvaliteten af denne salat er absolut afhængig de anvendte råvarer. Det gælder med andre ord om at udvælge de bedste og mest velsmagende tomater og eventuelt flotte sig med den dyre mozzarella af bøffelmælk, hvis det skal være rigtig lækkert.

Ingredienser

250 g Mozzarella (den af bøffelmælk er bedst…)
4 Store solmodne tomater
1 hndf Basilikumblade
3 spsk Olivenolie (i god kvalitet)
2 spsk Balsamico eddike
1 drys Groft salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

1. Skær mozzarella og tomater i ens skiver og læg dem skiftevis på et fad eller en stor tallerken.

2. Fordel basilikum med løs hånd over tomater og mozzarellaen og drys med salt og friskkværnet peber.

3. Slut af med at stænke olie og balsamico over salaten og servér.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *