Italiensk pizzadej

2017-08-23
  • Til: 1 pizza
  • Tilberedningstid: 20m

Denne opskrift på italiensk pizzadej stammer fra hjemmesiden www.pizza.it, der om nogen må siges at være pizzaens “moder” hjemmeside! Dejen består kun af vand, mel, gær og salt, men som det nævnes på Pizza.it så skal råvarerne altid være friske og af god kvalitet for at få et kvalitetsprodukt. Dvs. brug frisk gær, kvalitetsmel og gerne havsalt, ligesom det foretrækkes af italienerne.

Den anførte tilberedningstid er eksklusiv hævning.

Ingredienser

  • 250 ml Vand
  • 500 g Mel
  • 5 g Gær
  • 12 g Havsalt

Fremgangsmåde

Trin 1

Hæld den ene halvdel af vandet i én skål og den anden halvdel i en anden. Sørg for at skålene er tilstrækkelig rummelige til også at kunne indeholde hver sin halvdel af melet.

Trin 2

Opløs saltet i den ene vandskål og gæret i den anden. Tilsæt en halvdel mel i begge skåle og rør rundt.

Trin 3

Efter omrøring blandes salt- og gærdejen sammen og æltes grundigt indtil dejen er helt glat.

Trin 4

Denne pizzadej kan enten kold- eller varmhæves. Koldhæver du den i køleskab skal den hæve i ca. 8 timer ved en køleskabstemperatur på 5 °C. Jo koldere dit køleskab er, jo længere tid skal dejen hæve. Regn med 4 timer ekstra for hver grad dit køleskab er koldere end 5 °C. Du kan også vælge at lade din pizzadej hæve ved stuetemperatur. I så fald skal du afsætte ca. 3 timer.

Trin 5

Rul dejen ud og tilføj pizzasovs og toppings efter eget valg.

Trin 6

Bag pizzaen. Se hvordan du gør her: Perfekt pizza uden pizzaovn.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 3
Bedøm denne opskrift

3 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *