Italiensk broccolisalat
2017-06-30- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Salat
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 30m
Denne broccolisalat er en italiensk familieopskrift, der stammer fra Napoli. Italienerne er kendt for at spise det, der vokser umiddelbart i nærheden af hjemmet. Derfor indeholder denne opskrift kun ingredienser, som er typiske for området omkring Napoli: Citroner, hvidløg og olivenolie.
Ingredienser
- 1 bundt Broccoli
- 2 Citroner
- 6 fed Hvidløg
- 2 spsk Olivenolie
- 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
Fremgangsmåde
Trin 1
Skær kronerne af broccolien og skær dem i grove stykker. Damp dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter eller indtil de er møre udvendig, men stadig sprøde i midten.
Trin 2
Hæld vand fra broccolien og lad den køle af i ca. 30 minutter på et par stykker køkkenrulle for at suge det overskydende vand ud.
Trin 3
Skær hvidløgsfedene i grove stykker
Trin 4
Put broccoli og hvidløg i en stor skål og klem saften fra citronerne ud over salaten.
Trin 5
Tilsæt olivenolie og smag til med salt og friskkværnet peber.
Trin 6
Lad salaten trække i køleskabet i mindst en time eller natten over. Pynt evt. den færdige salat med citronbåde.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift