Inside-out med crab-stick/surimi mousse
2017-05-19- Køkkentype:Japansk
- Ret:Forret, Hovedret
- Sværhedsgrad:Over middel
- Føj til favoritter
- Til: 8 ruller
- Forberedelsestid: 45m
Denne efterhånden klassiske sushirulle blev opfundet i begyndelsen af 1970’erne af den japanske sushikok Ichiro Mashita, der ligesom mange andre havde søgt lykken i Los Angeles i USA. Han opdagede hurtigt, at det var svært at skaffe frisk tun i Californien, hvorfor han udskiftede tunen med avocado, der har lidt den samme konsistens. Derudover valgte han at lave rullen “inside-out”, fordi amerikanerne ikke brød sig om synet af den grønne nori-tang.
Ingredienser
- 3 dl sushi ris
- 4 stk noritang
- 150 g Crab-sticks (også kendt som surimi)
- 5 spsk Mayonnaise
- 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
- 3 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
Trin 1
Tilbered sushi risen som anvist i denne artikel: Sushi ris.
Trin 2
Hak crab-sticks'ene fint og rør dem op med en god mayonnaise. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Trin 3
Del noritangen på midten på tværs af rullelinjerne. Læg en halv plade tang på rullemåtten, fugt hænderne og fordel ris i et jævnt lag ud over hele tangpladen. Drys med sesamfrø.
Trin 4
Placér et stykke plastfilm over risen og vend tang, ris og plastfilm samlet i et snuptag, så risen vender ned mod måtten og tangen opad.
Trin 5
Fyld en stribe surimi-mousse langs hele rullen. Rul langsomt i en bevægelse væk fra kroppen, så tangen omslutter fyldet. Rul videre med et jævnt, fast pres og slip måtten og filmen efterhånden som rullen formes.
Trin 6
Skær rullen i 6 skiver med en meget skarp kniv. Rens kniven med en klud, som er fugtet i en blanding af vand og eddike efter hver skive, så risen ikke klistrer til kniven. Server ved stuetemperatur med soja, syltet ingefær og wasabi.
Bedømmelse
(5 / 5)
4 har bedømt denne opskrift