Indisk kylling i karry

2017-11-06

Det indiske køkken er kendt for en sofistikeret brug af krydderier og krydderurter, og mange retter indeholder flere forskellige slags. Karryen er netop en indisk krydderiblanding, ofte bestående af ti forskellige krydderier, som man kan mixe efter ønske, og tilsat gurkemeje får blandingen sin gule farve. De stærke farver fra den indiske kultur går nemlig også igen i maden.

På grund af den hinduistiske tro, hvor køerne er hellige og grisene er urene, er mange retter fra det indiske køkken vegetariske. Men kylling, ged, lam og fisk er kød, der godt må spises, og er derfor blevet hovedingredienserne i nogle af de mest populære indiske retter.

Denne opskrift på indisk kylling i karry er en almindelig kylling i karryret, men der er også andre former som Butter Chicken, Tandoori Chicken og Chicken Tikka Masala (se opskrift under Spicy kylling i karry).

Til retten kan man servere ris eller det populære indiske brød, Naan.

Ingredienser

3 spsk Olie
2 Løg (snittede)
2 spsk Hvidløgspasta
1 tsk Ingefærpasta
1 dl Yoghurt (rørt til en let konsistens)
2 Tomater (snittede)
1 tsk Rød chilipulver
2 tsk Korianderpulver
1 tsk Spidskommen
1⁄2 tsk Gurkemeje
12 Kyllingestykker (ca. 800 g)
1 dl Varmt vand
1 tsk Karrypulver
1 bundt Korianderblade (friske)

Fremgangsmåde

1. Varm olien op i en tykbundet gryde eller pande. Tilsæt løgene og lad dem stege i ca. 4 min., eller til de er gyldne.

2. Kom hvidløgs- og ingefærpastaen i og lad den brænde lidt af. Tilsæt derefter tomaterne og yoghurten og rør godt rundt, så det ikke gryner. Lad det stege i ca. 4 min. til olien skiller.

3. TIlsæt chilipulver, koriander, spidskommen, gurkemeje, salt og peber. Skru op for varmen og kom kyllingestykkerne i. Det skal stege ca. 5 min., eller til det er gyldenbrunt.

4. Vandet tilsættes og blandes godt rundt, inden det skal op og koge. Sæt låg på og lad det koge for lav varme i ca. 15 min. eller til kyllingen er færdig og olien skiller.

5. Drys karrypulveret over og dæk godt til, så aromaerne kan blande sig.
Serveres varm med korianderbladene som pynt.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *