Hvidløgspuré
2017-09-28- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Let
-
Føj til favoritter
- Til: 1 portion
- Tilberedningstid: 30m
Da jeg bruger utrolig meget hvidløg i min madlavning generelt, finder jeg det ret smart at lave denne hvidløgspuré. Jeg bruger den både i dressinger, supper og saucer, hvor den lige giver et ekstra løft.
Den færdige puré gemmes eksempelvis i et glas, hvor låget kan lukkes tæt til. Pureen kan holde sig i 14 dages tid, og den skal opbevares i køleskab og altid være dækket af et lag olie.
Den er også fryseegnet, hvis man får lavet en stor portion.
Ingredienser
4 Hvidløg
1⁄4 dl Olivenolie
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
Fremgangsmåde
1. Kog hvidløgene hele i ca 15-20 minutter, og lad dem derefter køle af.
2. Fjern skallerne og skær den nederste rod-ende af.
3. Blend hvidløgsfed og olivenolie til en cremet puré og smag til med salt og peber.
Bedømmelse
(4 / 5)
2 har bedømt denne opskrift