Hjemmelavet vanilje is
2017-11-07Hjemmelavet is smager skønt, og det behøver ikke at være svært at lave. Læs her en nem opskrift på skøn vaniljeis, som er baseret på fløde, som vor mor lavede den.
Ingredienser
3⁄4 l Kaffefløde (9 %)
2 dl Piskefløde (38 %)
165 g Flormelis
1 Vaniljestang (kornene)
6 Pasteuriserede æggeblommer
Fremgangsmåde
1. Hæld kaffefløde og 150 g. flormelis i en tykbundet gryde.
2. Varm gryden op på svag varme og kog blandingen under omrøring i ca. 1 min.
3. Tag gryden af varmen.
4. Slå æggeblommerne ud i en skål og pisk dem let sammen.
5. Tilsæt 3 dl. af den varme fløde i skålen og pisk sammen.
6. Hæld den varme æggeblanding over i gryden.
7. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring i 30 sekunder til den er blevet lidt tykkere. Blandingen må ikke koge.
8. Køl massen af.
9. Bland 15 g. flormelis med kornene fra 1,5 vaniljestang og vend det i den afkølede masse.
10. Pisk piskefløden til skum og vend det i massen.
11. Hæld massen i en metalform på 1 liter. Dæk derefter formen til med alufolie.
12. Sæt formen i fryseren i mindst 12 timer. Rør i blandingen 4-5 gange under frysningen for at få en ensartet is uden klumper.
Noter
Du kan bruge isen som en grundopskrift, som du kan tilføje yderligere ingredienser til. Prøv f.eks. at tilføje hakket chokolade, bær eller lakridspulver i massen i punkt 10.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift