Hjemmelavet smør
2017-07-04- Ret:Tilbehør
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 1 portion
- Tilberedningstid: 15m
Vil du for alvor imponere vennerne, kæresten eller familien til den næste brunch er der ingen vej uden om: Du bliver ganske enkelt nødt til at lave din egen hjemmelavede smør! Det er lettere end de fleste tror og tilberedningen er i øvrigt et ganske fascinerende skue: At se hvordan fløde gradvist ændrer struktur under processen er i mine øjne hele besværet værd!
Ingredienser
- 1⁄2 l Piskefløde
- 1⁄4 tsk Salt
Fremgangsmåde
Trin 1
Hæld fløde i en skål eller en foodprocessor og rør i ca. 10 minutter til smørret skiller. Dræn den overskydende væske fra blandingen - det gøres lettest ved at presse den ud af flere omgange.
Trin 2
Smag den hjemmelavede smør til med salt og tryk på smørret i en lille skål med bagsiden af en ske for at fjerne yderligere væske.
Trin 3
Hæld blandingen ud på panden og sørg for jævnligt at skrabe bunden med en spatel. Røræggen er færdig efter 2 til 3 minutter. Pynt eventuelt med lidt hakket persille som vist på billedet.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift