Læs vores test af HelloFresh

Hjemmelavet andeconfit med braiseret rødkål

2017-11-06

Hjemmelavet andeconfit med braiseret rødkål er en skøn spise, der er meget velegnet til juleaften eller en kold hverdagsaften. Den friske rødkål pifter lige andeconfiten op, og saucen er ikke nødvendig, da der er brugt fedt i rødkålen. Vigtigt med denne ret er at huske på, at andeconfiten skal laves mindst 1 døgn før, at den skal serveres.

Ingredienser

4 Store andelår
100 g Salt
900 g Ande- eller gåsefedt
1⁄2 Rødkål (fintsnittet)
2 spsk Andefedt
1⁄2 dl Balsamicoeddike
1⁄2 Appelsin (saft og skal herfra)
2 spsk Ribsgelé

Fremgangsmåde

1.Find en stor skål og læg først det ene andelår i bunden og drys med salt.

2. Læg herefter endnu et lår i skålen og gentag processen med resten af lårene og salt

3. Når lårene er fordelt i skålen med salt dækkes skålen til og placeres i køleskab i 6 timer. Det er vigtigt, at lårene ikke er længere i køleskab end anvist, da lårene i så fald vil blive for salte.

4. Varm ovnen op til 140 grader, gnid saltet af andelårene og tør dem i køkkenrulle

5. Fedtet varmes herefter op til det begynder at simre, hvorefter lårene lægges ned i det varme fedt. Der skal være fedt nok til at lårene kan dækkes helt, men samtidig være minimum 2 spsk. til rødkålen

6. Andelårene sættes i den forvarmede ovn i 1½ time, hvorefter de køles af i selve fedtet.

7. Sæt lårene i køleskabet i mindst 24 timer

Braiseret rødkål

1. Hæld kogende vand over rødkålen og lad den trække 10 min.

2. Vandet hældes fra, og kålen tørres let med et stykke køkkenrulle.

3. Andefedt smeltes ved lav varme i en gryde, og kålen vendes herefter i fedtstoffet få minutter.

4. Balsamicoeddike, appelsinskal, appelsin saft, ribsgelé og salt tilsættes kålen, som blandes forsigtigt til den er godt fordelt.

5. Lad den blandede kål simre under låg til kålen er helt mør (ca. 40 min).

6. Servér kålen til det møre og lækre andeconfit

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.