Hasselnøddesmør med kakao
2017-07-03- Ret:Søde sager
- Sværhedsgrad:Let
-
Føj til favoritter
- Til: 1 glas
- Tilberedningstid: 15m
Jeg må jo ærligt erkende, at jeg har en svaghed for søde sager – især hvis de har noget med chokolade at gøre. Derfor har jeg aldrig Nutella i mit hjem, da det bare vil forsvinde i løbet af ingen tid. Til gengæld er jeg begyndt at eksperimentere med nogle sundere alternativer til morgenbordet, hvor jeg er kommet frem til denne lækre opskrift.
Når man rister hasselnødder, får man den lækre nøddesmag frem, man også kan genkende fra nougat. Ved at tilsætte kakao komplementerer det chokoladesmagen, og dadlerne er med til at give lidt sødme.
Ingredienser
- 200 g Hasselnødder
- 50 g Friske dadler (uden sten)
- 2 spsk Mørk kakao
Fremgangsmåde
Trin 1
Rist nødderne på en tør pande ved høj varme, til skallerne krakelerer og begynder at løsne sig. Nødderne må ikke blive for mørke og brænde på.
Trin 2
Fjern skallerne (så meget som muligt) ved at rulle dem i et viskestykke.
Trin 3
Blend nødderne, så de først bliver til en fin mel. Fortsæt med at blende til massen efterhånden bliver flydende.
Trin 4
Blend dadlerne og bland dem og kakao i nøddemassen. Vær opmærksom på at nøddemassen bliver mere grynet. Nøddeolie kan tilsættes, hvis massen bliver for tør.
Trin 5
Opbevares på glas med lufttæt låg.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift