Gullash suppe

2017-11-08

I Ungarn, hvor denne populære ret stammer fra, betragtes gullash snarere som en suppe end en gryderet. Derfor er gullash ofte at finde blandt supperne på menukortet i Ungarn!

I Danmark har vi ikke helt den samme opfattelse. Dette skal dog ikke forhindre os i at bringe en opskrift på gullash, som i højere grad svarer til den ungarske opfattelse. Vi anbefaler at servere denne gullash suppe med en klat creme fraiche, selv om det ikke er kutyme i rettens hjemland.

Ingredienser

3 spsk Olivenolie
1 Løg (hakket)
1 1⁄2 tsk Kommenfrø
500 g Oksekød (i tern)
3 spsk Sød paprika
2 l Oksekødsbouillon
300 g Kartofler (skåret i små tern)
1 Pastinak (skrællet og hakket)
1 Gulerod (skrællet og hakket)
3 fed Hvidløg (hakket)
2 Tomater (hakkede)
1 Selleri stilk (hakket)
1 Grøn peberfrugt (i tynde skiver)
1 hndf Frisk persille (hakket)
6 spsk Creme fraiche (valgfrit)

Fremgangsmåde

1. Opvarm olivenolien i en stor, tykbundet gryde over medium varme.

2. Tilsæt løg og kommenfrø og sautér indtil løget begynder at blive blødt.

3. Tilsæt oksekød og paprika og svits indtil kødet er brunt på alle sider.

4. Tilsæt bouillon og bring blandingen i kog under jævnlig omrøring. Lad det simre til kødet er mørt – det tager ca. 40 minutter.

5. Rør kartofler, pastinak, gulerod og hvidløg i suppen. Lad suppen simre i ca. 15 minutter eller til grøntsagerne er møre. Tilsæt tomater, selleri og peberfrugt og lad det simre i yderligere et kvarters tid.

6. Tilsæt persille og smag til med salt og friskkværnet peber.

7. Top hver portion med 1 spiseskefuld creme fraiche og server suppen med groft brød.

Opskriftstype:,
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Miso suppe

    Miso suppe

  • Tom Kha Gai – ”Kokosmælk suppe”

  • Tom Yum Goong – “Spicy rejesuppe”

  • Italiensk gullash

  • Klassisk gullasch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *