Grovboller med rosiner
2017-11-09Rosinboller er lidt fejlagtigt kommet over i den samme kategori som trefarvet is, røde pølser og kagemænd – dvs. mad til børn og børnefødselsdage. Dette er lidt ærgerligt for boller med rosiner kan bruges til meget andet end pålægschokolade og lillebrorost!
Prøv fx at give disse grove rosinboller en chance sammen med en skive god modnet fastost eller brie. Pludselig giver de små, søde rosiner faktisk mening!
Da disse grovboller helst skal koldhæve ad 2 omgange skal du beregne 2 nætter til hævning.
Ingredienser
1⁄2 l Lunkent vand
25 g Gær
7 dl Hvedemel
3 dl Fuldkornsmel
1 spsk Salt
5 dl Rosiner
100 g Valnødder (grofthakkede)
Fremgangsmåde
1. Opløs gæren i den lunkne vand.
2. Tilsæt mel, salt, rosiner og valnødder og bland/ælt grundigt.
3. Stil skålen tildækket i køleskabet natten over.
4. Tag dejen ud af køleskabet og ælt den igennem. Skær dejen i ca. 24 ligestore stykker og rul bollerne ved at trykke dem flade og rulle dejen i cirkulære bevægelser. Placer de færdige boller på en pande dækket med bagepapir.
5. Lad bollerne hæve tildækket til dobbelt størrelse. Idéelt set skal du give dem en ekstra nat i køleskabet, men du kan også lade dem hæve en times tid ved stuetemperatur, hvis tiden er knap.
6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 ºC i ca. 15 minutter eller til de er gyldne.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift
skrevet af Nana d. 7. juli 2019
Hej.
Varmluft ovn eller over/under varme?
Vh
Nana