Grillede lammekoteletter
2017-11-06Denne opskrift på grillede lammekoteletter stammer fra Spanien, hvor retten ofte indgår som en del af et større spansk tapasmåltid. Koteletterne er marineret med en marinade baseret på cognag, olivenolie og forskellige krydderier og krydderurter.
Den lange tilberedningstid skyldes at koteletterne skal marines i mindst 3 timer. Den aktive tid er kun på ganske få minutter.
Ingredienser
8 Lammkoteletter
1 spsk Cognac (eller spansk brandy)
2 spsk Paprika
5 spsk Olivenolie
1 knsp Cayennepeber
1 spsk Persille (hakket)
1 spsk Citronsaft (friskpresset)
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
Til
Fremgangsmåde
1. Bland olivenolie, paprika, cayennepeber, citronsaft, hakket persille og cognac sammen i en skål og tilsæt salt og peber. Hæld marinade og koteletter i en ren plastikpose og lad dem trække et kåligt sted i ca. 3 timer eller længere.
2. Opvarm ovnen til 200 grader. Læg koteletterne i et ovenfast fad og bag dem i 10 minutter. Skru derefter helt op for varmen eller brug ovnens grillprogram og grill i ca. 5 minutter.
3. Servér straks med tilbehør efter eget valg.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift