Græsk kartoffel og feta salat
2017-11-09Græsk kartoffel og feta salat er en herlig sommer kartoffelsalat, der gør sig absolut bedst med søde, solmodne tomater og nye kartofler. Spis den fx sammen med souvlaki.
Ingredienser
500 g Små, nye danske kartofler (skrubbede og skåret i halve eller kvarte om nødvendigt)
200 g Baby spinat blade
8 Cherry tomater (i halve)
100 g Ristede pinjekerner
200 g Fast feta (i tern)
1 hndf Oliven
Olivenolie
1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
Fremgangsmåde
1. Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne afkøle en smule.
2. I mellemtiden blancheres spinaten i 1 minut i kogende vand. Vandet hældes fra og spinaten skylles under rindende koldt vand og tørres derefter grundigt fx i et rent viskestykke.
3. Hak spinaten groft og bland med tomater, oliven, pinjekerner og feta ost. Tilsæt kartoflerne og smag til med salt og peber.
4. Dryp lidt olivenolie over salaten og server straks.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift