Græsk bulgursalat med kylling
2017-07-25- Køkkentype:Græsk
- Ret:Salat
- Sværhedsgrad:Let
-
Føj til favoritter
- Til: 4 Personer
- Tilberedningstid: 20m
Bulgursalat er en utrolig populær salat, der er baseret på hvedeproduktet bulgur. Bulgur er især populær i det mellemøstlige køkken samt i lande som Tyrkiet, Grækenland, Armenien og Bulgarien, hvor det typisk bruges som erstatning for ris, pasta og kartofler.
Når det kommer til anvendelsen af bulgur i Danmark er produktet især populært i salater, hvor produktet typisk tilberedes ved at trække i kogende vand i ca. 30 minutter hvorefter den spises afkølet blandet med fx grøntsager og dressing.
Denne opskrift på bulgursalat er inspireret af traditionel græsk salat og indeholder således udover kylling feta, agurk, rødløg, tomat og oliven. Salaten er et fremragende måltid i sig selv og er der rester, kan de med fordel spises dagen derpå til frokost.
Ingredienser
- 1⁄2 l Vand
- 3 dl Bulgur
- 1 Citron (saften herfra)
- 1 tsk Salt
- 2 Kyllingebryst (stegt og i skiver)
- 1 Agurk (i små tern)
- 200 g Cherrytomater (i halve)
- 1 hndf Frisk persille (hakket)
- 1⁄2 hndf Frisk basilikum (i tynde skiver)
- 1 Rødløg (finthakket)
- 1 hndf Feta (smuldret)
- 2 spsk Ekstra jomfru olivenolie
- 1 knsp Sort peber
- 5 Kalamata oliven (udstenede og hakkede)
Fremgangsmåde
Trin 1
Hæld vand, bulgur samt halvdelen af citronsaften og saltet i en gryde. Bring blandingen i kog og lad det simre under låg i 5 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad den stå tildækket i ca. 15minutter eller indtil væsken er absorberet. Fjern låget og lad bulgurblandingen afkøle til stuetemperatur.
Trin 2
Bland de resterende ingredienser (herunder den sidste halvdel af citronsaften og saltet) i en stor skål. Vend den afkølede bulgur sammen med grøntsagerne.
Trin 3
Tildæk salaten og stil den på køl til servering.
Bedømmelse
(4 / 5)
3 har bedømt denne opskrift