Gari – “Syltet ingefær”
2017-11-10- Køkkentype:Japansk
- Ret:Tilbehør
- Føj til favoritter
Gari, der er det japanske ord for ”syltet ingefær”, udgør sammen med sojasauce og wasabipasta det mest fundamentale og allestedsnærværende tilbehør til sushi.
Produktet kan købes færdiglavet i de fleste supermarkeder, men hvorfor ikke bare lave det selv? Det er hurtigt, nemt og langt billigere og desuden er det forbundet med en vis portion coolness selv at kaste sig over syltegryderne!
Det er vigtigt, at bruge helt frisk, ung ingefær, når man laver sin egen gari, da smagen ellers vil blive for stærk og bitter.
Ingredienser
250 g Ung, frisk ingefær
2 dl Riseddike
100 g Sukker
1⁄2 spsk Salt
Fremgangsmåde
1. Vask ingefæren og skrub skrællet af. Skær den i tynde skiver og tilføj salt. Blandt grundigt og lad den saltede ingefær trække i en skål i en time.
2. Tør ingefærskiverne med køkkenrulle og læg dem i en steriliseret syltekrukke.
3. Bland riseddike og sukker i en gryde og bring det i kog.
4. Hæld den varme sukker/eddike blanding over ingefærskiverne og lad det køle af.
5. Dæk krukken og opbevar den i køleskabet.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift