Franske vafler
2017-08-08- Ret:Bagværk, Dessert, Søde sager
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 12 franske vafler
- Tilberedningstid: 60m
Franske vafler er egentlig ikke vafler i traditionel forstand, ligesom de intet har med Frankrig at gøre, da opskriftens oprindelse i virkeligheden er dansk! Ikke desto mindre mener jeg disse lækre vafler har deres berettigelse her på siden – først og fremmest fordi jeg selv holder rigtig meget af franske vafler 🙂
Ingredienser
- 200 g Smør
- 200 g Mel
- 1 dl Fløde
- 200 g Smør (til cremen)
- 2 dl Flormelis
- 1 tsk Vanillesukker
- 1 tsk Kahlua (valgfrit)
Fremgangsmåde
Trin 1
Skær smørret i små tern og ælt det godt igennem med mel og fløde.
Trin 2
Stil dejen til afkøling i mindst 30 minutter.
Trin 3
Rul dejen tyndt ud og udstik vaflerne med en kageudstikker eller et glas med en diameter på ca. 5 cm.
Trin 4
Drys vaflerne med sukker på den ene side og læg dem på et stykke bagepapir med sukkersiden opad.
Trin 5
Bag kagerne ved 200 grader til de er lysebrune. Det tager ca. 12 minutter.
Trin 6
Lad kagerne køle af på en bagerist.
Trin 7
Lav en smørcreme ved at piske smør, flormelis, vanillesukker og Kahlua (valgfrit) sammen. Læg kagerne sammen to og to med smørcremen.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift