Fødselsdagsboller
2017-11-09Boller med smør er en klassiker på det danske fødselsdagsbord. Det er en dejlig spise, som du finder en let og kaloriefattig opskrift på her. Server de grovere boller til fødselsdagsfejring til morgenbordet eller frokostbordet og gerne med fedtfattigt pålæg og skårede grønsager til.
Ingredienser
1 dl Vand (lunkent)
50 g Gær
1 dl Kærnemælk
3 Æg
25 g Smør (smeltet)
4 tsk Sukker
4 tsk Vaniljepulver
300 g Hvedemel
200 g Fuldkornsmel
Fremgangsmåde
1.Hæld vand i en skål.
2.Tilsæt gær i skålen og rør gæren ud i vandet.
3.Tilsæt kærnemælk, to æg, smeltet smør og sukker og rør rundt.
4.Sigt vaniljesukker, hvedemel og fuldkornsmel i dejen og rør rundt.
5.Ælt dejen godt sammen og lad den hæve i skålen i en time ved stuetemperatur.
6.Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den sammen.
7.Form 10 boller af dejen, og sæt bollerne til efterhævning i 30 min. på en bageplade med bagepapir.
8.Forvarm din ovn på 200 grader.
9.Slå det sidste æg ud i en skål, pisk det og pensl bollernes overflade med ægget.
10.Bag bollerene i ovnen i ca. 25 min. til de er gennembagte.
11.Lad dem afkøle på en rist og server med magert pålæg på fødselsdagsbordet.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift