Focaccia

2017-11-08

Focaccia er et italiensk madbrød, der indeholder reletaivt meget olivenolie. Det er således ikke helt fedtfattigt, men til gengæld smager det rigtigt godt! Du finder vores opskrift på focaccia nedenfor.

Ingredienser

40 g Gær
2 1⁄2 dl Olivenolie
2 1⁄2 dl Lunkent vand
500 g Tipo 00-mel eller durummel
1 spsk Salt
2 tsk Groft salt
1 tsk Tørret rosmarin
1 drys Hvid peber

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i den lunkne vand. Hæld melet i en skål og tilsæt gærblanding, olivenolie og salt. Rør ingredienserne sammen til de begynder at danne en smidig dej.

2. Ælt dejen grundigt. Den skal være klæbrig. Kom lidt mel på fingrene og fordel dejen i en bradepande og lad den hæve ved stuetemperatur i en time.

3. Forvarm ovnen til 200 grader. Tryk dejen lidt ud – den skal være ca. 2 cm tyk. Pensl dejen med olivenolie og lav små fordybninger i den med fingerspidserne. Drys overfladen med groft salt, hvid peber og rosmarin, og bag i 45 – 60 minutter til overfladen er gylden.

4. Efter bagning stænkes brødet straks med lidt mere olivenolie, som trænger ind og giver det en fantastisk smag. Lad brødet køle af på en bagerist før det skæres i firkanter.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *