Fedtfattig tzatziki med dild og mynte
2017-08-23- Køkkentype:Græsk
- Ret:Salat, Tilbehør
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Til: 4 Personer
- Tilberedningstid: 10m
Denne opskrift på fedtfattig tzatziki er en særlig sund version af den traditionelle græske agurke/yoghurt dip. Udover agurk indeholder den en masse friske krydderurter i form af mynte og dild, hvilket er med til at skyde sundhedsbarometeret i vejret!
Denne tzatziki kan med fordel laves dagen før den skal bruges.
Ingredienser
- 250 ml Fromage fraise eller fedtreduceret græsk yoghurt
- 1⁄2 Stor agurk (skrællet, revet og drænet for vand)
- 1 fed Hvidløg (finthakket)
- 1 spsk Mynte (hakket)
- 1 spsk Dild (hakket)
- 1 spsk Citronsaft (friskpresset)
- 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
- 1 drys Dildkviste (til pynt)
Fremgangsmåde
Trin 1
Forbered agurk, hvidløg og krydderurter som anvist under ingredienser.
Trin 2
Bland alle ingredienserne i en skål og bland grundigt. Smag til og tilføj eventuelt ekstra ingredienser efter smag.
Trin 3
Dæk skålen og stil den i køleskabet til servering. Den må meget gerne stå der natten over, da det giver en bedre smag.
Trin 4
Før servering fjernes enhver væske, der er kommet op til overfladen og tzatzikien omrøres.
Bedømmelse
(5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift