Fedtfattig lasagne
2017-09-26- Køkkentype:Italiensk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Middel
-
Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 60m
Det kræver kun ganske få midler at tilberede en særdeles fedtfattig lasagne. Hemmeligheden i denne opskrift er, at den fede ostetype mozzarella, der ellers normalt bliver anvendt som den primære ostetype i lasagne, er blevet erstattet af en fedtfattig ricotta ost, der indeholder meget færre kalorier.
Ingredienser
400 g Magert oksefars
1 Squash (hakket)
1 Gulerod
125 g Champignon (hakkede)
1 fed Hvidløg (finthakket)
1 dåse Flåede, hakkede tomater
1⁄2 dl Vand
125 g Frosen spinat
300 g Fedtfattig ricotta
1⁄2 dl Revet parmesan
15 Fuldkorns lasagneplader
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Brun oksekødet i en gryde ved høj varme. Tilsæt squash, gulerod, svampe og hvidløg og lad det simre til grøntsagerne er bløde.
3. Tilsæt hakket tomat og vand og lad det koge i cirka 5 minutter.
4. Byg en lasagne i et stort ovnfast fad ved at tilføje ingredienserne i følgende rækkefølge:
- Kødsauce
- Lasagneplader
- Ricotta
- Lasagneplader
- Spinat
- Lasagneplader
- Kødsauce
- Lasagneplader
- Ricotta
- Parmesanost
5. Bag lasagnen i 40 minutter.
Bedømmelse
(4.5 / 5)
2 har bedømt denne opskrift