Fedtfattig broccolisalat
2017-06-30- Ret:Salat
- Sværhedsgrad:Begynder
- Føj til favoritter
- Til: 4 personer
- Tilberedningstid: 15m
Denne opskrift er en fedtfattig version af den traditionelle broccolisalat. Den væsentligste forskel på denne opskrift og en mere traditionel opskrift på broccolisalat er at dressingen er baseret på en fedtfattig mayonnaise, ligesom vi har valgt at bruge kalkunbacon i stedet for traditionel bacon.
Denne salat er faktisk bedst “dagen derpå”. Du kan derfor med fordel lave den dagen før den skal bruges og opbevare den på køl til den skal serveres.
Ingredienser
- 1 bundt Broccoli
- 1⁄2 Rødløg (finthakket)
- 1 dl Rosiner
- 1⁄2 dl Tørrede tranebær
- 50 g Kalkunbacon
- 2 dl Fedtfattig mayonnaise
- 1 spsk Rødvinseddike
- 1 tsk Honning
- 1⁄2 dl Nødder (fx peanuts, mandler eller valnødder)
Fremgangsmåde
Trin 1
Frigør broccolikronerne fra stænglerne og skær dem i mundrette bider.
Trin 2
Steg kalkunbaconen på en tør pande og dræn den stegte bacon for evt. overskydende fedt på et stykke køkkenrulle.
Trin 3
Bland broccoli, nødder, løg, frugt og bacon i en stor skål.
Trin 4
Tilsæt fedtfattig mayonnaise, eddike og honning i en lille skål og rør grundigt. Vend dressingen med salaten.
Trin 5
Sæt salaten i køleskab før servering
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift