Ensalada de Melon Chorizo y Alcachofa
2017-11-06Umiddelbart kan det virke som en mærkelig kombination: Melon, chorizo og artiskok! Tag ikke fejl. Disse råvarer giver en herlig sur/sød salat, der er perfekt på en varm sommerdag.
Man ser ofte kød sammensat med melon i Spanien og Italien. Honningmelon går godt sammen med Serrano skinke eller røget laks, mens den søde cantaloup melonen, der anvendes i denne opskrift, går godt sammen med mere krydret kød, såsom chorizo.
Ingredienser
1 Cantaloup-melon
1 Glas artiskokhjerter (umarinerede)
175 g Chorizo
1 hndf Friske koriander
6 spsk Ekstra jomfru olivenolie
1⁄2 spsk Rødvinseddike eller citronsaft
1 tsk Dijon sennep
1 drys Salt og peber
Fremgangsmåde
1. Skær artiskokkerne i kvarte og læg dem i en skål.
2. Fjern kerner og skræl fra cantaloup-melonerne og skær frugtkødet i mundrette stykker. Put dem i skålen.
3. Fjern skindet fra chorizoen og skær den i mindre stykker. Put dem i skålen.
4. Hak koriander groft og tilsæt dem.
5. Tilsæt olie, sennep, eddike/citronsaft, salt og peber i en lille beholder. Put låg på eller dæk med hånden og ryst kraftigt i 20 sekunder. Hæld dressingen over salaten og bland.
6. Salaten kan serveres afkølet eller ved stuetemperatur. Velbekomme!
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift