Csipetke – sammenklemte nudler

2017-11-08

Csipetke, der ligesom gullash stammer fra Ungarn, er en mellemting mellem nudler og melboller og de kan som sådan bruges som et alternativ til begge dele.

Csipetke er nærmest obligatorisk som tilbehør til gullasch, hvis du har planer om at lave en rigtig ungarsk middag. Heldigvis er de både nemme og hurtige at fremstille.

God fornøjelse!

Ingredienser

1 Æg
1⁄2 tsk Salt
2 1⁄2 dl Mel (eller efter behov)
1 tsk Vand

Fremgangsmåde

1. Slå et lille æg ud i en flad skål.

2. Tilsæt salt og så meget mel, som der er nødvendigt for at ælte en stiv dej. Om nødvendigt kan du tilføje en smule vand.

3. Flad dejen ud mellem dine håndflader til den er ca. 1 cm tyk og knib små, bønnestore stykker af den. Put dem i kogende vand – eller direkte i suppen, gullashen eller hvor de skal bruges og lad dem koge i cirka 5 minutter.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *