Crêpe

2017-11-09

Crêpes er en lækker fransk specialitet, som kan nydes både som dessertpandekager med sødt fyld eller som madpandekager med salt fyld. En crêpe er en tynd pandekage, som steges hurtigt og foldes sammen om noget fyld. De laves bedst med en crêpes pande og en trædejspartel til fordeling af dejen. Prøv dig frem med denne opskrift.

Ingredienser

30 g Usaltet smør
150 g Hvedemel
3 1⁄4 dl Mælk
1 Stort æg

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret og lad det afkøle.
2. Hæld mælk, æg og hvedemel i en blender og blend til ingredienserne er blandet godt sammen til en ensartet masse.
3. Hæld blandingen i en skål og tilsæt det smeltede smør.
4. Varm en elektrisk crêpes pande op. Alternativt kan du bruge en pandekagepande med en diameter på 20 cm.
5. Hæld 3 spiseskeer på panden og fordel dejen straks med en pandekage dejspartel.
6. Lad dejen bage i et minut og vend crêpen rundt.
7. Bag videre i ca. 30 sek.-1 min.
8. Tag crêpen af varmen og læg den på et fad.
9. Forsæt på samme måde med resten af dejen.
10. Server dem lune med dit yndlingsfyld.

Noter

Crêpes kan gemmes på køl og fryses ned. Du kan nemt varme dem op igen i en mikrobølgeovn.

Bedømmelse

(4 / 5)

4 5 23
Bedøm denne opskrift

23 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *