Ciabatta

2017-07-25
  • Til: 2 Ciabatta brød
  • Tilberedningstid: 3:00 timer

Et godt ciabattabrød er fundamentet for velsmagende bruschetta. Man kan naturligvis vælge at købe sit ciabatta hos bageren eller i supermarkedet, men det giver mere respekt at lave det selv!

Til denne opskrift skal du bruge en fordej som skal laves dagen før du bager selve brødet. Bemærk at dejen i denne opskrift bliver meget klistret. Sådan skal den være, og du skal ikke tilføje mere mel! Denne opskrift giver et rigtig lækkert ciabatta med en sprød skorpe, der passer perfekt til bruschetta.

Ingredienser

  • 2 g Gær (fordej)
  • 2 spsk Lunkent vand (fordej) (ca. 40 grader varmt)
  • 1 dl Vand (fordej) (ved stuetemperatur)
  • 2 1⁄2 dl Mel (fordej) (fx speltmel)
  • 6 g Gær
  • 2 spsk Lunkent mælk (ca. 40 grader)
  • 2 dl Vand (ved stuetemperatur)
  • 1 spsk Olivenolie
  • 5 dl Mel (fx italiensk blød hvede)
  • 1 1⁄2 tsk Salt

Fremgangsmåde

Trin 1

Start med at lave en fordej. Dette gøres ved at røre varmt vand og gær sammen i en skål. Lad det stå i 5 minutter og tilsæt derefter mel og vandet med stuetemperatur. Rør grundigt i et par minutter og dæk derefter skålen med plastfilm. Lad fordejen stå natten over et køligt sted.

Trin 2

Når fordejen er færdig kan du gå i gang med at lave selve brødet. Start med at røre mælk og gær sammen i en lille skål og lad blandingen stå i 5 minutter.

Trin 3

I en stor skål blandes mælkeblandingen, fordejen, vand, olie og mel grundigt i ca. 5 minutter. Tilsæt salt og bland yderligere 5 minutter.

Trin 4

Hæld dejen over i en oliesmurt skål, dæk skålen med plastfilm og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1½ time.

Trin 5

Dæk en bageplade med to stykker bagepapir og drys dem godt med mel.

Trin 6

Vend dejen ud på et meldrysset bord og skær det i to halve. Overfør de to halvdele til bagepapiret og form dem til rustikke brød. Drys brødene med mel.

Trin 7

Dæk brødene med et rent, fugtigt viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse - det tager ca. 1½ til 2 timer.

Trin 8

Put en bagesten i ovnen mindst 45 minutter før brødet skal bages. Som bagesten kan du fx bruge en billig flise fra det lokale byggemarked. Forvarm ovnen til 220 grader.

Trin 9

Overfør 1 brød med tilhørende bagepapir til bagestenen og bag det i 20 minutter eller indtil det er let gyldent. Lad brødet køle af på en bagerist og gentag processen med det andet brød.

Opskriftstype: Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Bearnaise sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

  • Koldhævet pizzadej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *