Chokoladekage med marcipan
2017-11-10Chokoladekage med marcipan er en lækker chokoladekage, som har fået et twist af marcipan og chokoladestykker i dejen, som løfter kagens smag og aroma. Kagen er fyldig, smager skønt og er velegnet at servere med en god kop kaffe om eftermiddagen eller til aften.
Ingredienser
125 g Smør
150 g Brun farin (eller muscovadosukker)
2 Æg
3 spsk Kakaopulver
150 g Hvedemel
1 1⁄2 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
130 g Marcipan
75 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
1. Forvarm din ovn på 180 gr. varmluft.
2. Pisk smør og sukker sammen til det er let og luftigt.
3. Pisk æggene i et af gangen.
4. Tilsæt hvedemel, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker i dejen og pisk dejen grundigt igennem ved lav hastighed.
5. Hak ren rå marcipan groft sammen med chokoladen.
6. Hæld dejen i en smurt sandkageform.
7. Bag kagen i ovnen i ca. 50 min. og sluk for ovnen.
8. Lad kagen stå i ovnen og få eftervarme i 10 min.
9. Server kagen afkølet med glasur.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift