Chokoladekage med kokosglasur
2017-11-09Chokoladekage med kokosglasur er en dejlig chokoladekage med eksotisk strej af kokos. Chokoladekagen går også under navnet “Den du ved nok”, og den er en yndet klassens kage. Kagen er let at lave og smager godt, så opskriften egner sig godt til at lave en stor kage af og servere til mange. God fornøjelse!
Ingredienser
4 Æg
400 g Sukker
450 g Mel
8 tsk Vaniljepulver
4 tsk Bagepulver
7 tsk Kakaopulver
4 dl Mælk
450 g Usaltet smør
7 spsk Stærk kaffe
300 g Flormelis
250 g Kokosmel
Fremgangsmåde
1. Forvarm din ovn på 190 gr. varmluft.
2. Hæld 400 g. sukker i en skål og slå 4 æg ud i skålen.
3. Sigt mel, bagepulver, 5 tsk. vaniljepulver og 4 tsk.
4. kakaopulver i skålen og rør rundt.
5. Tilsæt mælk i dejen under omrøring.
6. Tilsæt 250 g. blødt smør i dejen og rør dejen ensartet og fri for klumper.
7. Beklæd en stor dyb bradepande med bagepapir eller fedtstof og hæld dejen deri.
8. Bag chokoladekagen i ca. 25. min. til den er blød, men gennembagt.
9. Afkøl kagen.
10. Lav kakaogluasuren ved at smelte 200 g. usaltet smør i en gryde.
11. Tilsæt kaffe og kokosmel.
12. Sigt 3 spsk. kakaopulver, 3 tsk. vaniljepulver og 300 gr. flormelis i gryden.
13. Rør massen sammen til kokosglasur.
14. Smør kokosglasuren på den afkølede kage.
Noter
Drys evt. med lidt frisk kokosmel ovenpå glasuren for at skabe spil i farverne.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift