Chokoladekage med chokolade
2017-11-10Denne chokoladekage en er helt særlig intens og charmerende chokoladekage med chokoladestykker i. Den er en ren nydelse og forkælelse til chokoladeelskeren! Kagen er dejlig enkel, er nem at bage og smager himmelsk. Den skal noget alternativt bages i vandbad, men det giver en ekstra dejlig konsistens og krumme, som du vil elske.
Ingredienser
6 Æg
390 g Sukker
1 dl Kogende vand
450 g mørk chokolade (mellem 70-85 % kakao)
300 g Usaltet smør
Fremgangsmåde
1. Forvarm din ovn på 160 gr. varmluft.
2. Pisk æg med 130 g. sukker i en skål i ca. 10 min. til massen er firedoblet.
3. Hæld vand i en gryde og kog det op med resten af sukkeret til en sukkerlage.
4. Hak chokoladen groft.
5. Tilsæt chokoladen og smør i gryden og rør til det er opløst.
6. Tag gryden af varmen.
7. Vend forsigtigt og lidt af gangen chokolademassen i skålen med æg.
8. Beklæd en springform på 24 cm. med bagepapir.
9. Hæld dejen i bageformen.
10. Sæt bageformen i et vandbad i et dybt ovnfast fad fyldt med vand. Vandet skal gå til kanten af bageformen.
11. Bag kagen i vandbadet i ca. 50 min. Hvis du stikker i dejen med en gaffel, må der godt være lidt dej på gaflen, når den tages op.
12. Når kagen har nået den ønskede bagning, tages den ud af ovnen og afkøles i formen.
Server kagen med glasur.
Noter
Chokoladekagen er også dejlig dagen efter, så du kan med fordel bage den i god tid. Opbevar den i køleskabet, hvor den får lov at sætte sig indtil servering.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift