Klassisk chokolade mousse
2017-11-08Denne opskrift på klassisk chokolade mousse er uden så mange dikkedarer og dermed rigtig nem at lave. Chokolademousse er ikke desto mindre en af mine personlige favorit desserter. Det smager ganske enkelt fremragende og er en sikker vinder i et hvert selskab.
Ingredienser
100 g Mørk chokolade (i god kvalitet)
1 dl Vand
2 spsk Smør
4 Æggeblommer (pasteuriserede)
2 spsk Sukker
3 dl Piskefløde
Fremgangsmåde
1. Opvarm chokolade, smør og halvdelen af vandet i et vandbad indtil chokolade og smør er smeltet og lad det køle af i ca. 10 minutter.
2. Tilsæt æggeblommer, sukker og resten af vandet i en lille gryde og rør rundt ved svag varme indtil blandingen når 70 °C. Fjern æggeblandingen fra varmen og vend den med chokoladeblandingen. Sæt gryden i et iskoldt vandbad og rør indtil blandingen er afkølet. Det tager ca. 5-10 minutter afhængig af vandtemperaturen.
3. Pisk fløden og vend den afkølede chokolade/ægge-blanding i flødeskummet.
4. Fordel chokolademoussen i dessertskåle og opbevar dem i køleskab før servering.
Noter
Denne dessert kan med fordel laves en dag i forvejen og opbevares på køl natten over.
Pynt eventuelt med revet chokolade (som vist på billedet), flødeskum, friske bær og/eller et par mynteblade, hvis du gerne vil have din chokolade mousse til at se lidt mere festlig ud!
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift