Chokolade fondant opskrift
2017-11-09Chokolade fondant er med dens kombination af en hård overflade og en flydende kerne blevet en særdeles populær dessert her i landet.
Denne opskrift indeholder blandt andet appelsinlikør, hvilket er med til at give den et lille, anderledes tvist i forhold til hovedparten af de opskrifter man kan finde på nettet og i diverse kogebøger.
Ingredienser
175 g Bittersød chokolade (70 % kakao)
50 g Mælkechokolade
150 glas Smør
1 1⁄2 dl Mel
3 dl Sukker
3 Store æg
3 Æggeblommer
1 tsk Vaniljesukker
2 spsk Appelsinlikør (fx Grand Marnier)
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Smør 6 store muffinsforme eller kopper.
3. Smelt chokolade og smør over vandbad eller i mikrobølgeovnen.
4. Tilsæt mel og sukker til chokoladeblandingen og rør til dejen er fin og glat.
5. Tilsæt æg og æggeblommer, vaniljesukker og appelsinlikør og rør forsigtigt til dejen endnu engang er helt jævn.
6. Fordel dejen blandt muffinsformene og sæt dem i ovnen. Kagerne skal bages i ca. 14 minutter til kanterne er faste, mens centrum af kagerne kun lige er størknet så dejen stadig er flydende indvendig.
7. Kør en kniv rundt i kanten for at løsne kagerne og tryk dem ud på desserttallerkener.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift