Chokolade Biscotti
2017-11-08- Køkkentype:Italiensk
- Føj til favoritter
Biscotti – eller Biscotti di Prato, der er en mere korrekt betegnelse – er en sprød italiensk kage. Biscotti betyder “bagt to gange”, hvilket netop er tilfældet. Biscotti bages først som lange stænger i ovnen, for derefter at blive taget ud og skåret i fingertykke strimler, hvorefter de tørres i ovnen for at opnå deres sprødhed.
Biscotti findes i mange forskellige smagsvariationer. Den nedenstående variation med chokolade er ikke den oprindelige Biscotti-opskrift, der indeholder hakkede mandler. Til gengæld smager resultatet rigtig godt!
Ingredienser
3 Store æg
2 1⁄2 dl Sukker
110 g Smør (smeltet og letafkølet)
1 tsk Mandelessens
5 dl Mel
2 dl Kakaopulver
1 tsk Bagepulver
2 dl Hakket chokolade
1 Æg (til pensling)
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 175 °C. og sæt en bageplade dækket med bagepapir i ovnen.
2. I en stor skål piskes æg og sukker sammen til det er let og luftigt. Tilsæt derefter smør og mandelessens.
3. Vend mel, kakaopulver og bagepulver i en lille skål og rør det i æggeblandingen. Tilsæt hakket chokolade.
4. Vend dejen ud på en let melet overflade og del den i 4 lige store stykker. Rul hvert stykke i en pølse og overfør dem til bagepladen jævnt fordelt fra hinanden.
5. Stræk pølserne så de har samme længde som bagepladen og flad dem ud så de er ca. 4-5 cm brede.
6. Pensl toppen af dejen med pisket og sæt derefter bagepladen tilbage i ovnen og bag kagerne i ca. 25 minutter.
7. Fjern bagepladen fra ovnen og lad kagepølserne afkøle i et kvarter. Vha. en savtakket brødkniv skæres hver pølse diagonalt i ca. 2 cm tykke skiver. Put biscotti tilbage på bagepladen og sæt den tilbage i ovnen og bag videre i 10 til 15 minutter afhængig af hvor hårde du foretrækker dine biscotti!
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift