Chirashi-sushi med røget makrel
2017-05-18- Køkkentype:Japansk
- Ret:Hovedret
- Sværhedsgrad:Let
- Føj til favoritter
- Antal personer: 2 personer
- Tilberedningstid: 30m
Denne lækre og friske Chirashi-sushi – eller “sushi salat” – udgør et perfekt måltid en varm sommerdag. Det er ikke essentielt at man anvender præcis de samme grøntsager som beskrevet i opskriften. Vigtigst er det, at der er rigeligt med grønt!
Ingredienser
- 8 sukkerærter
- 1/4 kinaradise
- 2 dl sushi ris
- 1 økologisk citron
- 2 forårsløg
- 2 røgede makrelfileter
- 1 stykke ristet noritang
- 4 spsk syltet ingefær
- 2 tsk wasabi
Fremgangsmåde
Trin 1
Forbered sushi risen som beskrevet her: Sushi ris.
Trin 2
Blancher sukkerærterne i kogende vand i 1 min og kom dem derefter direkte over i koldt vand. Hæld vandet fra.
Trin 3
Snit kinaradisen meget fint på et rivejern eller skær den i papirtynde strimler på størrelse med tændstikker. Skyl dem og lad dem dryppe af.
Trin 4
Vend citronsaft og -skal i sushirisen.
Trin 5
Fordel citronrisen i 4 serveringsskåle og drys fintsnittet forårsløg over. Anret makrel, skrællet agurk i skiver, sukkerærter og kinaradise oven på risen. Pynt med nogle strimler noritang og slut af med 1 spsk syltet ingefær og en ½ tsk wasabipasta.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift