Cantuccini kager
2017-11-08Cantuccini er sprøde italienske mandelkager, der typisk bliver bagt to gange for at gøre dem ekstra sprøde. Rigtige italienske cantuccini er så hårde at tænderne er i fare! Dette er måske årsagen til at kagerne i Toscana typisk serveres med et glas vin santo, der en sød dessertvin, som bruges til at dyppe kagerne i.
Ingredienser
250 g Sukker
250 g Mel
1⁄2 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
2 Æg
1 Æggeblomme
1 tsk Appelsinskal (friskrevet)
200 g Ubehandlede mandler
75 g Pistacienødder (usaltede)
Fremgangsmåde
1. Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
2. Ælt æg, æggeblomme og appelsinskal i og tilsæt dernæst hele mandler og pistacienødder.
3. Lav tre aflange, flade stænger på en bageplade. Pensl dem med æg og bag dem ved 180 grader i 17 – 20 minutter til de har fået lidt farve.
4. Tag dem ud og skær dem med det samme i ca. 1 cm tykke skiver og lad dem køle af på rist.
Noter
Efter du har skåret kagerne i skiver kan du eventuelt gøre som italienerne og giver kagerne en ekstra gang i ovnen alt afhængig af hvor hårde, du ønsker de skal være.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift