Cantuccini kager

2017-11-08

Cantuccini er sprøde italienske mandelkager, der typisk bliver bagt to gange for at gøre dem ekstra sprøde. Rigtige italienske cantuccini er så hårde at tænderne er i fare! Dette er måske årsagen til at kagerne i Toscana typisk serveres med et glas vin santo, der en sød dessertvin, som bruges til at dyppe kagerne i.

Ingredienser

250 g Sukker
250 g Mel
1⁄2 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
2 Æg
1 Æggeblomme
1 tsk Appelsinskal (friskrevet)
200 g Ubehandlede mandler
75 g Pistacienødder (usaltede)

Fremgangsmåde

1. Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.

2. Ælt æg, æggeblomme og appelsinskal i og tilsæt dernæst hele mandler og pistacienødder.

3. Lav tre aflange, flade stænger på en bageplade. Pensl dem med æg og bag dem ved 180 grader i 17 – 20 minutter til de har fået lidt farve.

4. Tag dem ud og skær dem med det samme i ca. 1 cm tykke skiver og lad dem køle af på rist.

Noter

Efter du har skåret kagerne i skiver kan du eventuelt gøre som italienerne og giver kagerne en ekstra gang i ovnen alt afhængig af hvor hårde, du ønsker de skal være.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *