Brunch tærte med spinat, bacon og parmesan
2017-07-25- Ret:Hovedret, Tærter
- Sværhedsgrad:Middel
- Føj til favoritter
- Til: 1 tærte
- Tilberedningstid: 60m
Her er en nem opskrift på en brunch tærte lavet med spinat, bacon og parmesan ost.
Ingredienser
- 2 tsk Olivenolie
- 1 Løg (finthakket)
- 100 g Bacon (i korte, tynde strimler)
- 100 g Baby spinat blade
- 4 Æg
- 2 dl Fløde
- 1 dl Mælk
- 1 dl Parmesan (revet)
- 300 g Hvedemel
- 1 knsp Salt
- 1 g Æg
- 150 g Smør i tern
Fremgangsmåde
Trin 1
Bland mel, smør og salt i en skål eller en foodprocessor indtil blandingen danner ”krummer”.
Trin 2
Tilsæt æg og 1-2 spsk koldt vand. Ælt til dejen er glat, pak den ind i husholdningsfilm og sæt de i køleskab i 10 minutter.
Trin 3
Rul dejen ud mellem 2 stykker let melet bagepapir og placer den i en tærteform. Sæt formen i køleskab i 30 minutter.
Trin 4
Varm olien i en stegepande ved medium varme. Tilføj løg og bacon og steg i 8-10 minutter eller indtil løgene er bløde. Dræn blandingen på et stykke køkkenrulle.
Trin 5
Put spinaten i mikrobølgeovnen i 1 minut og lad dem afkøle i 5 minutter. Fjern fugten.
Trin 6
Placer en plade på midterste ovnrille og forvarm ovnen til 190 °C. Undlad at fjerne det øverste stykke bagepapir, dæk det med tørrede bønner eller ris og bag tærtedejen i 10 minutter i den varme ovn. Fjern derefter bønner/ris og bagepapir.
Trin 7
Spred spinat, bacon og løg over tærtedejen. Pisk æg, fløde og mælk sammen og hæld det over fyldet. Drys med parmesan og bag tærten i 30 minutter.
Bedømmelse
(5 / 5)
1 har bedømt denne opskrift