Blinis pandekager
2017-11-09Blinis stammer oprindeligt fra Rusland, og er små 7 cm. store pandekager. De kan både bruges som madpandekager og som dessertpandekager. Som madpandekager serveres de typisk med kaviar, rødløg, røget laks og creme fraiche. Som dessertpandekager serveres de, som almindelige pandekager, med marmelade og sukker. De smager dejligt og er nemme at portionsanrette.
Ingredienser
1 dl Hvedemel
1 dl Boghvedemel
2 dl Sødmælk
10 g Gær
1 Æg
tsk Fint salt
2 spsk Creme fraiche
Fremgangsmåde
1. Lun mælken i en gryde.
2. Hæld 1 dl. varm mælk i en skål og opløs gæren deri.
3. Sigt mel over i skålen.
4. Slå et æg ud og del den i æggehvide og æggeblomme.
5. Tilsæt en æggeblomme i skålen og gem æggehviden i en anden skål.
6. Tilsæt resten af den varme mælk i den første skål.
7. Pisk dejen sammen til den er glat og tyktflydende.
8. Smag dejen til med creme fraiche.
9. Sæt dejen på køl i et par timer.
10. Pisk i mellemtiden en æggehvide stiv i en anden skål.
11. Når dejen er afkølet vendes den stive æggehvidemasse i dejen.
12. Varm en blinispande eller en stegepande med en blinisform i op med lidt fedtstof i.
13. Hæld ca. 3 spsk. dej på panden af gangen og bag dem i smør.
14. Server enten som madpandekage med salt topping eller som dessertpandekage med sød topping.
Noter
Du kan købe en blinispande her og en blinisform til stegepander her. En blinis skal have en rund form på ca. 7 cm. i diameter.
Bedømmelse
(0 / 5)
0 har bedømt denne opskrift